Huis kopen
Huis kopen

Huis kopen in Eindhoven of Nuenen

Huis aangekocht en op zoek naar een notaris?

Is het door jou uitgebrachte bod geaccepteerd? Gefeliciteerd!

Je staat nu op het punt om een huis te kopen, een bijzonder moment waar veel bij komt kijken. Het proces van het kopen van een huis is verdeeld in diverse fases en hierbij moet je goed voorbereid te werk gaan. Op deze pagina lees je alles over het aankopen van jouw huis.

Om de aankoop van een huis in goede banen te leiden heeft de wetgever de notariële akte van levering voorgeschreven. Deze akte beschermt zowel de koper van het huis als de verkoper van het huis. Hierdoor zijn beide partijen volledig op de hoogte van de rechtshandelingen die zij verrichten en van de consequenties van deze rechtshandelingen.

Een huis kopen brengt diverse vraagstukken met zich mee. Bij Marks Wachters notarissen kun je terecht voor begeleiding bij het kopen van een huis of een bedrijfspand (bedrijfsonroerend goed). Onze ervaren medewerkers kunnen je bij uiteenlopende kwesties op het gebied van onroerend goed van dienst zijn.


Wat komt er kijken bij het kopen van een huis?

Koopovereenkomst

Wanneer je een huis koopt dan moet dit schriftelijk worden vastgelegd in een koopovereenkomst. Een mondelinge koopovereenkomst is namelijk niet geldig. De koopovereenkomst kan ook worden ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster. Wij regelen dit voor je.

Akte van levering

Wanneer je de koopovereenkomst hebt getekend, dan ben je nog geen eigenaar van het huis. Om eigenaar te worden, moet het huis aan je geleverd worden. Dit wordt gedaan bij een notariële akte van levering.

Hypotheekakte

Bijna altijd heb je bij de aankoop van een huis een financiering van de bank, een hypotheek, nodig. De bank vraagt hiervoor zekerheid in de vorm van een hypotheekrecht. Hiervoor is een notariële hypotheekakte nodig.

Een appartement kopen

Wanneer je een appartement koopt, dan krijg je te maken met appartementsrechten. De splitsing van een gebouw in meerdere appartementen vindt plaats in een notariële akte van splitsing.

Offerte aanvragen
9.2
1257 reviews

Wij helpen je ook graag met:

Informatie aanvragen

Wil je meer informatie over de aankoop van jouw huis of heb je een vraag met betrekking tot onze diensten? Vul dan hieronder jouw gegevens in en één van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op.

mr. Robert Mirck

Ga je voor het eerst samenwonen?

Wanneer je gaat samenwonen is het van belang dat je goed nadenkt over afspraken met jouw vriend(in) of partner waarmee je gaat samenwonen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een samenlevingscontact. Naast het samenlevingscontract kun je nadenken over een geregistreerd partnerschap of huwelijkse voorwaarden.


Beleggingspand aankopen?

Het kan natuurlijk zijn dat jij momenteel bezig bent met de aankoop van een beleggingspand. Ook hiervoor zul je veel zaken moeten regelen en langsgaan bij de notaris. Gelukkig hebben wij vaker beleggers begeleid in dit process. Als belegger heb je namelijk te maken met andere wetten en regelgeving dan een particulier bij de aankoop van zijn woning.

Beoordelingen

1257 unieke reviews, geschreven door onze klanten!
9.2
Klanttevredenheid wordt onafhankelijk en objectief gemeten door The Feedback Company
M.A. Mehmedov
Geplaatst op 14 juni 2024
Ervaring

Top-professional service

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Huis Hypotheek

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

J. Priem
Geplaatst op 13 juni 2024
Ervaring

Prettig zakelijk en op tijd.

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Huis Hypotheek

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Henk Velthuijsen
Geplaatst op 13 juni 2024
Ervaring

Goed punctueel snel

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Huis Hypotheek

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja