Advies voor startups
Advies voor startups

Advies voor startups

Is ondernemen echt wat je wilt, dan denk je er waarschijnlijk aan om een eigen bedrijf op te richten. Een bedrijf oprichten kan op diverse manieren. Het begint met de keuze voor de juiste rechtsvorm. Het is nodig om meerdere keuzes af te wegen om direct een goede start te maken. Onze specialisten helpen je graag bij de start van jouw onderneming en de keuzes die je hierbij moet maken!


Van idee tot bedrijf

Als je je jouw bedrijfsidee gaat omzetten in een daadwerkelijk bedrijf, is het maken van een ondernemingsplan van belang. Denk na over jouw Unique Selling Point. Waarin onderscheidt jouw startup zich van de rest? In het ondernemingsplan breng je alle risico’s in kaart, maar bekijk je ook je financiële benodigdheden. Denk hierbij goed na over de volgende onderwerpen:

  • Jouw ondernemerskwaliteiten;
  • De behoefte van de markt;
  • Marketingplan;
  • Wettelijke eisen;
  • Benodigde financiën;
  • Is het plan concreet?

 

Een sterk ondernemingsplan geeft inzicht in de haalbaarheid van jouw idee. Daarnaast is een sterk ondernemingsplan een voorwaarde voor een financiering bij de bank. Dat is belangrijk in het geval je persoonlijk niet genoeg financiële middelen hebt om de onderneming te starten.

Rechtsvormen

Naast het hebben van een uniek bedrijfsidee en een sterk ondernemingsplan, is het ook belangrijk na te denken over de rechtsvorm van jouw startup. Start je een eenmanszaak of kies je voor de oprichting van een BV? Je moet bij deze keuze bijvoorbeeld  denken aan de risico’s die jij en je bedrijf lopen. Is het acceptabel als je ook privé aansprakelijk bent of juist niet?

Marks Wachters notarissen kan je begeleiden bij dit hele proces. Wij zijn dé notaris voor startups. Samen met jou bekijken wij meerdere mogelijkheden die inspelen op jouw wensen. Wij adviseren en communiceren in duidelijke taal, zijn betrokken bij  jou en je bedrijf en we zijn flexibel en schakelen snel. Dit helpt jou om goed van start te gaan. Als je de weg naar een startup voor het eerst bewandelt, maar ook als je een ervaren ondernemer bent, helpen wij je graag.

Sparren over ideeën

Onze notarissen, juristen en adviseurs spreken dagelijks met ondernemers. Vraagstukken op allerlei gebied worden aan ons voorgelegd en wij adviseren over een breed scala aan zaken waarmee ondernemers en hun bedrijven te maken hebben. Onze ervaringen en expertise gebruiken wij graag om je verder te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op als je jouw bedrijfsideeën eens aan ons voor wil leggen.

Offerte aanvragen
9.2
1257 reviews

Lees de ervaringen van ondernemers die wij succesvol hebben begeleid bij hun startup!

Bamigo:

Wij hebben voor Marks Wachters notarissen gekozen, omdat wij zeer positieve ervaringen met hen hebben vanuit het verleden. De ervaring is dat er wordt meegedacht en er altijd wordt gezocht naar het beste resultaat.

Meuleman Electronics:

Marks Wachters notarissen levert naast uitstekende notariële dienstverlening ook juridische ondersteuning op maat. Zij stellen zich net als Meuleman Electronics een verbonden wereld voor. Ze proberen dit te doen door actief verbindingen te leggen tussen ondernemers. Dit doen ze onder andere door het organiseren van netwerkbijeenkomsten voor relaties.

Informatie aanvragen

Heb je een vraag, wil je advies of een vrijblijvende offerte? Laat het ons weten, vul hieronder jouw gegevens in en één van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op.

mr. Daniek Zwarthoed

Zoeken naar bedrijfshuisvesting

Het hebben van een goede bedrijfslocatie kan bepalend zijn voor het succes van je bedrijf. Heb je een geschikte locatie voor je bedrijf gevonden? Dan moet je eerst nagaan of het pand ook aan de door jou gestelde eisen mag en kan voldoen. Voor de juridische afwikkeling kun je terecht bij onze vastgoedadviseurs!

Beoordelingen

1257 unieke reviews, geschreven door onze klanten!
9.2
Klanttevredenheid wordt onafhankelijk en objectief gemeten door The Feedback Company
Anoniem
Geplaatst op 23 juli 2024
Ervaring

Helemaal goed.Luisterend duidelijk en kort. Zonder het gevoel te hebben dat gehaast is.

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Familie Relatie

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Anoniem
Geplaatst op 22 juli 2024
Ervaring

Deskundig vriendelijk klantgericht en integer.

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Ondernemers Bedrijfsoverdracht

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Tromp
Geplaatst op 16 juli 2024
Ervaring

Vriendelijke uitleg over het regelen van een testament en de voogdij. Heel duidelijke uitleg over de verschillende mogelijkheden.

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Schenken Erven

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja