Testament op laten maken in Eindhoven, Nuenen of omgeving?
In een testament leg je vast wat je wensen zijn, bijvoorbeeld op het gebied van nalatenschap wanneer je komt te overlijden. Bij het opmaken van een testament kunnen vele redenen, ook fiscale, een rol spelen. De notaris legt je wensen vast in een notariële akte: het testament. Ook adviseert hij daarbij over mogelijke bepalingen in jouw specifieke situatie.
Het testament
Een testament is een notariële akte waarin je vastlegt wat je wensen zijn na je overlijden. Iedereen die 16 jaar of ouder is, kan een testament laten opmaken.
De notaris zorgt ervoor dat het testament wordt geregistreerd bij het Centraal Testamentenregister zodat na je overlijden bekend is wat je wensen zijn. Wij adviseren je graag over het opstellen of wijzigen van een testament en het opnemen van verschillende bepalingen en regelingen.
Wijzigen testament
Het wijzigen van een testament is op elk moment mogelijk door het maken van een nieuw testament. Elke wijziging of herroeping moet via een notaris geregeld worden. Het verscheuren van een afschrift van een bestaand testament heeft geen rechtskracht, het testament blijft dan gewoon geldig.
Marks Wachters notarissen kan je van dienst zijn als je je testament wilt wijzigen. Tijdens een bespreking zullen we je huidige testament doornemen in combinatie met je nieuwe wensen. Wanneer het nodig is om het testament te wijzigen zullen we deze wijzigingen beschrijven en later uitwerken in een concept. Als alles naar wens is nodigen wij je nog een keer uit om in een afspraak met de notaris het gewijzigde testament vast te leggen.
Het kan zomaar zijn dat jouw situatie dusdanig is veranderd door de jaren heen, dat het huidig testament niet meer toereikend is. Daarom adviseren wij iedereen om zijn of haar testament eens in de vijf jaar te laten bekijken door de notaris. zeker wanneer er een grote verandering heeft plaatsgevonden in je leven, zoals het krijgen van een kind of het aankopen van een huis. Zo voorkom je dat je testament achterhaald raakt.
Voogdij
Wanneer de ouders van een minderjarig kind (jonger dan 18 jaar) met elkaar gehuwd zijn, oefenen zij gezamenlijk het ouderlijk gezag uit. Als de ouders van een kind niet met elkaar gehuwd zijn, heeft de moeder het ouderlijk gezag. De vader kan ook verzoeken zijn ouderlijk gezag aan te tekenen in het Gezagsregister. De ouders hebben dan het gezamenlijk ouderlijk gezag.
Overlijdt één van de ouders, dan krijgt in geval van gezamenlijk ouderlijk gezag de ander automatisch het ouderlijk gezag. Voor het geval beide ouders overlijden, kan een notariële voogdijakte worden opgesteld. De voogdijbenoeming wordt over het algemeen opgenomen in een testament.
Een voogd kan de benoeming pas accepteren ná het overlijden van beide ouders en hoeft dus niet bij de ondertekening van de akte aanwezig te zijn. Mocht er geen voogd zijn aangewezen op het moment van overlijden van beide ouders, dan zal de kantonrechter een voogd aanwijzen. Wil je dit voorkomen, dan is het verstandig de door jou gewenste voogd bij de notaris in een akte te benoemen.
Een vrijblijvende afspraak plannen
Heb jij behoefte aan een vrijblijvend gesprek of wil je een offerte voor een testament? Laat het ons weten, vul hieronder jouw gegevens in en één van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op.
Beoordelingen
Ervaring
Duidelijk gesprek over onze wensen
Afgenomen dienst
Marks Wachters Notarissen Particulier Familie Relatie
Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?
Ja
Ervaring
ik ben tevreden
Afgenomen dienst
Marks Wachters Notarissen Particulier Familie Relatie
Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?
Ja
Ervaring
alles top geregeld
Afgenomen dienst
Marks Wachters Notarissen Particulier Familie Relatie
Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?
Ja