Bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging

Van bedrijfsopvolging is sprake wanneer het bedrijf wordt voortgezet nadat je er als ondernemer mee stopt en zorgt voor continuïteit van het bedrijf. De vraag is vaak: wie neemt het bedrijf over?

Er zijn meerdere partijen waar je mee te maken kunt krijgen. Hierbij moet je denken aan particulieren, werknemers, aandeelhouders, concurrenten, investeerders en familieleden. Bij het overdragen van een bedrijf komt meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo kun je onder voorwaarden bijvoorbeeld gebruik maken van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit.


Bedrijfsopvolging van het familiebedrijf

Binnen ondernemersgezinnen heerst vaak het idee om het bedrijf over te dragen aan de nieuwe generatie. Op tijd beginnen met de voorbereiding van deze bedrijfsopvolging zorgt voor een voorspoedige continuering. Voor de bedrijfsopvolging van het familiebedrijf moeten belangrijke keuzes gemaakt worden. Het blijkt dat twee van de drie familiebedrijven, er niet in slaagt de bedrijfsoverdracht succesvol af te ronden.

Een bedrijfsopvolging is iets wat je vaak maar één keer in jouw leven mee zult maken. Bij de bedrijfsopvolging komen rationele, als emotionele gedachten en keuzes kijken. Marks Wachters notarissen kan je helpen om de bedrijfsoverdracht in goede banen te leiden. Wij bieden advies, een luisterend oor en kijken samen met jou naar de mogelijke keuzes. Vanaf de eerste tot de laatste dag bieden wij ondersteuning zodat jij je kunt concentreren op de zaken die ertoe doen. Als je wilt dat de bedrijfsopvolging succesvol verloopt, is het belangrijk dit op tijd te bespreken met alle belanghebbenden.

Waarom gaat een bedrijfsopvolging vaak mis?

Een bedrijfsopvolging is lang niet zo eenvoudig als je misschien denkt. Uit onderzoek van de Europese Commissie komt naar voren dat van alle faillissementen van Europese bedrijven ten minste 10% daarvan wordt veroorzaakt door een slechte of totaal afwezige planning van de bedrijfsopvolging. De bedrijfsopvolging is voor veel bedrijven de meest kritische fase voor de continuïteit van het bedrijf. Heb jij al eens nagedacht over de bedrijfsopvolging van jouw onderneming? Ligt er al een plan? Of weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag verder.

Overdracht van een vastgoed/onroerend goed onderneming

Het is onder omstandigheden mogelijk om een vastgoed/onroerend goed onderneming onder de vrijstelling van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit over te dragen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
9.2
1257 reviews

Informatie aanvragen

Heb je een vraag, wil je advies of een vrijblijvende offerte? Laat het ons weten, vul hieronder jouw gegevens in en één van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op.

mr. Daniek Zwarthoed

Beoordelingen

1257 unieke reviews, geschreven door onze klanten!
9.2
Klanttevredenheid wordt onafhankelijk en objectief gemeten door The Feedback Company
Anoniem
Geplaatst op 23 juli 2024
Ervaring

Helemaal goed.Luisterend duidelijk en kort. Zonder het gevoel te hebben dat gehaast is.

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Familie Relatie

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Anoniem
Geplaatst op 22 juli 2024
Ervaring

Deskundig vriendelijk klantgericht en integer.

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Ondernemers Bedrijfsoverdracht

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Tromp
Geplaatst op 16 juli 2024
Ervaring

Vriendelijke uitleg over het regelen van een testament en de voogdij. Heel duidelijke uitleg over de verschillende mogelijkheden.

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Schenken Erven

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja