Koopovereenkomst

Koopovereenkomst

De koopovereenkomst

In een koopovereenkomst wordt de aankoop van een huis, een appartement of een vakantiewoning door een particuliere koper vastgelegd. Een mondelinge overeenkomst is niet geldig. Zo leggen de verkoper en koper in een koopovereenkomst vast dat het huis onder bepaalde voorwaarden, tegen betaling van een bepaalde prijs en op een afgesproken datum eigendom wordt van de koper. Verder dient de verkoper informatie over het huis te geven. De koper dient op zijn beurt zijn wensen over het gebruik ervan duidelijk op tafel te leggen. Na het tekenen van de koopovereenkomst ben je nog geen eigenaar van de woning. Het eigendom wordt overgedragen door de akte van levering.


Koopovereenkomst laten opstellen door een notaris

Een koopovereenkomst wordt in de praktijk vaak door makelaars opgesteld. Het is ook mogelijk dat wij je helpen bij het opstellen van de koopovereenkomst, je bent dan zeker van de noodzakelijke deskundige begeleiding en advies op juridisch gebied.

Als koper ontvang je een ondertekend exemplaar van de koopovereenkomst of een afschrift daarvan. Je hebt vervolgens drie dagen bedenktijd. Binnen deze periode kun je zonder een reden op te geven aan de verkoper laten weten dat de koopovereenkomst wordt ontbonden en de koop dus niet doorgaat. Met de verkoper kun je afspreken dat die bedenktijd langer is dan drie dagen, korter mag niet.

Koopovereenkomst inschrijven in het Kadaster

Iedere koopovereenkomst van een onroerende zaak kan worden ingeschreven in de Openbare Registers van het Kadaster. Deze inschrijving beschermt de koper tegen onheil van de kant van de verkoper. Denk bijvoorbeeld aan een faillissement, beslag op de woning of aan een hoger bod. De werking van de inschrijving is beperkt tot zes maanden. Voor de inschrijving is de tussenkomt van de notaris noodzakelijk.

Vrijblijvende offerte aanvragen
9.2
1193 reviews

Offerte aanvragen

Wil je een vrijblijvende offerte ontvangen voor het opstellen van de koopovereenkomst? Of wil jij een combinatie offerte voor de aankoop van jouw woning? Laat het ons weten, vul hieronder jouw gegevens in en één van onze medewerkers stuurt zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte.

mr. Coen van Elsen

Beoordelingen

1193 unieke reviews, geschreven door onze klanten!
9.2
Klanttevredenheid wordt onafhankelijk en objectief gemeten door The Feedback Company
Anoniem
Geplaatst op 13 juli 2020
Ervaring

Prima ervaring

Afgenomen dienst

Particulier Huis Hypotheek

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

J.M. Ebberink
Geplaatst op 6 juli 2020
Ervaring

Zeer tevreden. Nadat we eerder al eens een uitgebreid gratis gesprek gehad hadden over ander onderwerp erfrecht kozen we u voor een hypotheekakte. Mede ook vanwege gunstige prijs.

Afgenomen dienst

Particulier Huis Hypotheek

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Britt van der Vrande
Geplaatst op 6 juli 2020
Ervaring

Wij zijn erg tevreden over Marks Wachters notarissen

Afgenomen dienst

Particulier Huis Hypotheek

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja