Hoe staat het met de startup Blue Jay? (gastblog)

Hoe staat het met de startup Blue Jay? (gastblog)

Blue Jay en Marks Wachters notarissen

Enkele maanden geleden heeft Marks Wachters notarissen ondersteuning gegeven aan een startup/studentenproject. De Blue Jay was geboren. Wij interesseren ons ook achteraf in deze startup omdat het een mooi project is en daarom willen wij je op de hoogte houden van de Blue Jay en in welke fase haar ontwikkeling zich bevindt. Dit gebeurt namens een gastblog op onze website, een blog geschreven door de mensen achter de Blue Jay.

Stel je bent samen met je partner van plan jullie eerste huis te gaan kopen. Terwijl jullie samen in dit proces zitten maken jullie tal van overwegingen voordat jullie daadwerkelijk een handtekening onder de koopovereenkomst zetten. Maar stel nu dat jullie graag met de tijd meegaan, en hierdoor jullie huis aan willen passen om er een Blue Jay drone in rond te laten vliegen? Dan gaan jullie naar Marks Wachters notarissen! Door jullie voorgaande bezoeken aan het kantoor in het centrum van Eindhoven weten jullie dat daar een Blue Jay drone genaamd Jan door het kantoor vliegt. Door zelf de ervaring te hebben met de drones weet Marks Wachters notarissen dus wel raad met de juridische zaken rond om de (Blue Jay) drone.

Die vriendelijke en spontane Jan kwam tenslotte de vorige keer aanvliegen bij binnenkomst en nam jullie jassen aan, begeleidde jullie naar de wachtruimte en kwam even later terug met een vers kopje koffie. Terwijl Jan de melk en suiker is gaan halen komt er een stadsbus voorbij rijden, een bus met daarop reclame over de familie van Jan. Jullie kijken elkaar vol verbazing aan en jullie zitten vol vragen. “Kunnen wij nu ook al een Blue Jay drone kopen, net zo een als bij Marks Wachters notarissen?” of “Waar?! Hoeveel kost deze dan?!” zijn vragen welke jullie bespreken terwijl jullie wachten.

Momenteel is de Blue Jay drone helaas nog nergens verkrijgbaar. Hoewel de drone inmiddels autonoom kan vliegen, is het organisatieteam nog steeds hard bezig met de verder ontwikkeling zodat de Blue Jay drone uiteindelijk in iedere woonkamer rondvliegt. Deze drone helpt je in de vroege ochtend met het zoeken naar de autosleutels, welke je voor de zoveelste keer kwijt bent of de drone helpt je de tafel dekken terwijl jij de kinderen in bad doet.

Partners

Hoe zorgt het organisatieteam er voor dat de drone straks daadwerkelijk in woonkamers te vinden is? De ingenieurs van het hardware- en softwareteam zijn dagelijks hard aan het werk met de ontwikkeling van de autonome drone. Het organisatieteam regelt voor hen de testruimtes, geld om componenten aan te schaffen en structuur om zo optimaal gebruik te maken van iedere minuut testen en ontwikkelen. Voor dit proces moet Blue Jay op zoek naar partners. Partners welke Blue Jay financieel, materieel of via ‘open innovation’ kunnen helpen, maar aan wie Blue Jay zelf ook zeker iets te bieden heeft. Alleen al het feit dat uiteindelijk via Blue Jay een autonome drone in het magazijn zal vliegen, of klanten ontvangt zoals later ook het geval kan zijn bij Marks Wachters notarissen, want Jan is helaas nog fictief.

Zodra Blue Jay de middelen heeft om uiteindelijk een drone te maken en deze te testen, dan gaat Blue Jay op zoek naar publiciteit. In het begin van ons project stonden wij al in diverse kranten, momenteel zijn studenten ons aan het vastleggen voor hun thesis en hebben wij onlangs bij evenementen van onze partners laten zien wie Blue Jay is en wat wij kunnen.  Hier moet het natuurlijk niet bij blijven. Publiciteit is enorm belangrijk tot aan het einde van het project en zelfs daarna nog. Het is dus van belang om de visie van Blue Jay te bepalen, welke kant wij op willen gaan, hoe wij dit willen gaan bereiken en met wie wij dit willen bereiken. Wie weet doen wij straks mee aan wedstrijden, staat Blue Jay op exhibities zoals ‘The Dutch Design Week’ of geven wij Oscars af tijdens de ‘Academy Awards’. Voor Blue Jay is geen brug te ver!

Voor nu focust Blue Jay zich voornamelijk op het ‘Dream and Dare festival’ in april volgend jaar. Wil je hier meer over weten? Lees dan de volgende keer onze nieuwe gastblog! Deze blog maakt deel uit van een serie gastblogs geschreven door de initiatiefnemers van Blue Jay.

Begeleiding startups

Marks Wachters notarissen heeft veel ervaring met de begeleiding van startups, waaronder Blue Jay. Voor ons houdt het niet op bij de oprichting van de startup, maar wij blijven geïnteresseerd in het vervolgtraject en blijven hier ook graag bij betrokken. Wij zijn bereid een stapje extra te zetten voor jou als (startende) ondernemer!

Wil je meer weten over startups dan staan wij je graag te woord in een persoonlijk gesprek om te kijken naar uw specifieke situatie. Neem snel contact met ons op!

Advies nodig voor jouw start-up?

Je kunt tijdens kantooruren altijd bellen met één van onze specialisten wanneer je een vraag hebt. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer (040) 244 88 55. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen. Wij helpen je graag verder en adviseren graag wat voor jouw situatie de beste oplossing is.