Stagelopen bij Marks Wachters notarissen

Stagelopen bij Marks Wachters notarissen

Stagelopen bij Marks Wachters notarissen

Daar stond ik dan. Mijn nette kleren aan, haartjes in de plooi en mijn ingepakte tas in de hand. Klaar om te vertrekken voor mijn eerste stagedag bij een notariskantoor. Ik had geen flauw idee wat mij te wachten stond en waar ik straks in terecht zou komen. Een beetje zenuwachtig was ik dus wel!

Geen 'kopieer/scan-stage'

Om 09:00 zou mijn eerste stagedag beginnen. Aangezien ik een goede indruk wilde maken, was ik er al eerder en was ik aan het wachten in de wachtkamer om opgehaald te worden. Mijn stagebegeleider heeft mij voorgesteld aan heel het kantoor. Na al het handjes schudden was het tijd om aan het werk te gaan. Vanaf nu zou het gaan beginnen.

Het was erg belangrijk dat ik leerde werken met het programma 'Notis'. Daarom heeft mijn stagebegeleider mij bij de receptie gezet, waar ik stap voor stap de basis kon leren. Hier heb ik een aantal dagen gezeten en dat was erg fijn. Ik kreeg alle ruimte om even in te werken en te wennen aan het nieuwe ritme. 

Bij de receptie heb ik erg veel nagedacht over wat voor opdrachten ik zou krijgen. Wat zou een 17-jarig meisje mogen doen in een notariskantoor, waar je eigenlijk geen grote fouten mag maken? Het was in ieder geval duidelijk dat ik niet zou gaan kopiëren en scannen.

Time flies when you're...

Inmiddels heb ik er alweer bijna 6 weken op zitten. Het voelt alsof ik hier al ontzettend lang ben, maar eigenlijk is mijn stage pas net begonnen. Ik heb in deze 6 weken ontzettend veel geleerd en ik mag erg veel dingen maken en doen. Momenteel zit ik bij het ondernemingsrecht en leer ik langzaam het proces kennen van het opzetten van een bedrijf. Dat ik daar zoveel van mee kan krijgen, had ik van tevoren niet bedacht. 

Warm welkom

Ook de medewerkers die hier werken zijn ontzettend aardig. Meteen na het ontmoeten van iedereen, kreeg ik al het gevoel dat ik hier echt welkom was. Ik hoef hier als stagiaire moj niet volwassener te gedragen dan dat ik ben en krijg altijd feedback terug als ik een foutje maak. Hierdoor leer ik erg veel van deze stage!

Als mijn stage na een halfjaar erop zit, ga ik weer naar school met ontzettend veel kennis en ervaringen. Het is erg fijn dat Marks Wachters mij de ruimte geeft om te leren en ervaringen om te doen!

Kom jij stagelopen bij ons?

Wij zoeken meerdere keren per jaar enthousiaste stagiaires! Onze voorkeur is een meewerkstage waarbij je als ondersteunend medewerker meedraait op een van onze afdelingen. Interesse? Bekijk dan onze Werken bij Marks Wachters website voor meer inforamtie én om te solliciteren.

Jasmijn van de Wouw