In memoriam - Raymond van de Wouw
In memoriam - Raymond van de Wouw
Het doet ons groot verdriet te moeten mededelen dat onze notaris, collega en goede vriend Raymond van de Wouw is overleden. Op zaterdag 24 april 2021 heeft Raymond na een lange strijd zijn rust gevonden.
Raymond schreef op 8 september 2020 in een brief aan relaties dat het zijn wens was om als notaris, en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, te sterven in het harnas. Dit heeft hij meer dan waargemaakt. Tot het eind heeft Raymond zich ingezet als notaris bij Marks Wachters. Raymond deed altijd alles voor een ander en zette zichzelf nooit op de eerste plaats. Ook tijdens zijn laatste maanden deed Raymond waar het kon nog alles voor zijn cliënten, vrienden en collega’s. We zijn enorm dankbaar dat Raymond afscheid heeft kunnen nemen van zijn dierbaren, maar het verlies is groot en valt zwaar. Raymond zal ontzettend gemist worden.
Als collega’s van Raymond blijven we achter met vele goede herinneringen. We zullen hem enorm missen bij Marks Wachters notarissen. Raymond zei altijd dat hij geen medewerkers had, maar collega’s en was een bijzondere en zorgzame werkgever. Hij zorgde er altijd voor dat iedereen zich gezien en gewaardeerd voelde. Raymond was een uniek persoon, harde werker en bovenal nog altijd een normale, toegankelijke en hartelijke man. Wij zullen het kantoor waar Raymond al die jaren zo trots op was in zijn geest en met volle energie voortzetten.
Raymond van de Wouw
Raymond van de Wouw werd geboren op 21 maart 1964 in Eindhoven. Hij groeide op in de Eindhovense wijk de Bennekel en ging na de basisschool naar het Van Maerlant Lyceum in Eindhoven. Vervolgens studeerde hij Notarieel recht en Nederlands recht in Nijmegen en behaalde in 1988 zijn meestertitel. Meteen daarna begon Raymond zijn loopbaan bij Marks Wachters notarissen als kandidaat-notaris.
Na een tijd te hebben gewerkt als kandidaat-notaris bij Marks Wachters heeft Raymond deze functie ook bij andere kantoren vervuld, waaronder bij Pinkse Philips notarissen in Oss en Huijbregts notarissen in Den Bosch. Daarna begon Raymond in 1997 samen met Piet-Henri Schäfer het notariskantoor Schäfer Van de Wouw in Eindhoven. Vervolgens werd hij op 17 december 1998 officieel benoemd tot notaris.
Een aantal jaar later besloot Raymond om zelf, onder zijn eigen naam, een notariskantoor te starten in Woensel. Dit notariskantoor fuseerde in 2009 met Marks Wachters notarissen. Sindsdien stond Raymond aan het roer bij Marks Wachters en heeft hij het kantoor gebracht naar waar het vandaag de dag staat. Raymond heeft hard gewerkt tijdens zijn carièrre, notaris zijn was zijn passie en Marks Wachters notarissen was zijn grote trots.
Tijdens zijn loopbaan was Raymond niet alleen actief als notaris. Hij was een druk man en kon slecht stil zitten. Raymond heeft dan ook veel verschillende nevenbetrekkingen gehad. Zo was hij onder andere:
Lid bij:
- Vrienden van carnavalsvereniging De Blauwbuiken
- Vrienden van de Lichtjesroute
Bestuurslid van:
- Stichting Crossroads Brabant 40-45
Beschermheer van:
- Het Sint-Catharinagilde
Docent op
- De beroepsopleiding van het notariaat
- De Hoog opleidingen samen met Schols en Schols
- De klerkenopleiding
Secretaris van
- KNB Ring Oost-Brabant
- Vrienden van Stichting 18 September
- Steunstichting 18 September festival
Voorzitter van:
- De Gravenstichting Noord Brabant
- Stichting 18 september Eindhoven
- Voetbalvereniging Unitas
- Voetbalvereniging Veloc in Eindhoven
- KNB Ring Oost-Brabant
- Stichting Blauwvalk
- Steunstichting De Blauwbuiken
Daarnaast was Raymond ook vele jaren auditor voor de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) om zo bij te dragen aan de kwaliteit van het notariaat in Nederland.
In 2019 kreeg Raymond een koninklijke onderscheiding uit handen van de Eindhovense burgemeester Jorritsma voor zijn bijzondere betrokkenheid en inzet voor Stichting 18 September. Samen met de stichting zette Raymond zich in om nieuwe generaties mee te geven dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Burgemeester Jorritsma roemde Raymond bij de uitreiking onder meer om zijn bijdrage in de zoektocht naar Engelse en Amerikaanse veteranen die elk jaar Eindhoven bezoeken om hier de herdenking mee te maken. Ook onderhield Raymond belangrijke buitenlandse contacten; volgens de gemeente is het contact met de Franse stad Bayeux mede dankzij hem zo goed. Bij de onderscheiding werd Raymond Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ondanks zijn bescheiden aard was hij erg trots op deze onderscheiding.