Koninklijke onderscheiding voor Raymond van de Wouw

Onze eigen notaris Raymond van de Wouw, ere-voorzitter van Stichting 18 September, heeft gisteravond een lintje uitgereikt gekregen van burgemeester John Jorritsma. Raymond is nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg zijn lintje tijdens het doven van het bevrijdingsvuur op het Stadhuisplein.

Raymond is sinds 2003 actief, naast zijn werk als notaris, bij de Stichting 18 september. In 2012 werd hij voorzitter en sinds dit jaar is hij ere-voorzitter. De stichting vindt het met name belangrijk om de nieuwe generatie mee te geven dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Burgemeester Jorritsma roemde Raymond van de Wouw onder meer om zijn bijdrage in de zoektocht naar Engelse en Amerikaanse veteranen die elk jaar naar Eindhoven komen om hier de herdenking mee te maken. Ook onderhoudt hij onder andere buitenlandse contacten, volgens de gemeente is het contact met Bayeux mede dankzij hem zo goed.

Raymond heeft deze onderscheiding gekregen voor zijn (vrijwilligers)werk bij Stichting 18 september maar ook bij verschillende andere organisaties. Zo was hij bestuurslid bij stichting Buro voor Rechtshulp in Den Bosch; de oprichter van tussentijdse opvang bij Basisschool de Bijenkorf en hij heeft diverse functies bij Unitas'59 vervuld. Volgens die vereniging was Raymond een echte steunpilaar voor de club.

 

Nadat Raymond de onderscheiding opgespeld kreeg heeft hij een aantal mooie woorden gesproken. Zo zei hij dat het een grote eer is om deze orde van Oranje-Nassau te krijgen en dat hij hem dan ook met gepaste trots zal dragen. Daarnaast vindt hij het ook een mooi teken voor de Stichting 18 September en de stad Eindhoven. De herdenking van 18 september is in zijn vorm uniek voor heel nederland en past perfect bij de geschiedenis van de stad.