Eerste werkweek bij Marks Wachters notarissen

Eerste werkweek bij Marks Wachters notarissen

Jouw eerste werkweek bij Marks Wachters notarissen


Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Marloes Muller, 28 jaar oud en ik kom uit Valkenswaard. Ik ben vanaf 1 juni werkzaam als jurist bij Marks Wachters notarissen op het kantoor in Nuenen. Mijn focus ligt vooral op het personen- en familierecht. Zaken als huwelijkse voorwaarden, levenstestamenten, testamenten en schenkingen zijn voor mij dagelijkse onderwerpen.

Welke opleiding heb je gevolgd?

Ik ben begonnen met de opleiding rechten in Den Bosch en na het behalen van die opleiding ben ik doorgegaan met de studie rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Tilburg. Momenteel ben ik nog bezig met mijn pre-master notarieel recht aan de Radboud universiteit in Nijmegen.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Hiervoor was ik werkzaam in een soortgelijke functie bij een ander notariskantoor, daar hield ik mij ook bezig met het personen- en familierecht en deed ik veel besprekingen. Ik werk inmiddels alweer 3,5 jaar in het notariaat, waarbij personen- en familierecht eigenlijk altijd mijn vakgebied is geweest. Daar ligt ook wel mijn passie.

Wat kunnen onze cliënten van jou verwachten?

Ze mogen van mij verwachten dat ik hen bij sta op belangrijke momenten in hun leven. Daarbij vind ik het belangrijk dat ik de vertaalslag voor hen kan maken van het juridische verhaal naar de praktijk situatie van de cliënt. Adviezen en diensten die ze echt verder helpt, dat is wat ik cliënten wil bieden.  

Waarom heb je voor Marks Wachters notarissen gekozen?

Eigenlijk heb ik dat puur op mijn gevoel gedaan. Het kantoor heeft een moderne en warme uitstraling die mij erg aantrok. Ook is het kantoor erg divers en het heeft een mix van jong en oud binnen het team. Deze combinatie leek mij de ideale werkplek voor mij. Na de eerste gesprekken werd dit gevoel nog eens versterkt, het contact was ook heel fijn en warm.

Hoe was jouw eerste werkweek?

Het was een fijn welkom op kantoor, maar natuurlijk ook wel een beetje wennen. Nieuwe collega’s, een nieuw systeem en een nieuw kantoor. Gelukkig is het inhoudelijk nog steeds hetgeen wat ik het liefste doe, mensen helpen en diep in de juridische materie duiken. Omdat het lekker druk is op kantoor kon ik dit ook meteen doen, ik merkte ook gelijk dat er een fijne werksfeer hangt op kantoor. Iedereen is druk aan het werk, maar staat wel voor je klaar als je vragen hebt.

Waar kijk je het meeste naar uit?

Ik kijk ernaar uit om mijn collega’s nog beter te leren kennen. Zo heb ik bijvoorbeeld nog maar weinig mensen gezien van ons kantoor in Eindhoven. Daarnaast kijk ik er gewoon heel erg naar uit om mijn kennis nog verder uit te bereiden op het gebied van personen- en familierecht Iedere zaak is toch weer anders en uniek, waardoor ik weer iets nieuws leer. Al deze ervaring zorgt ervoor dat ik cliënten nog beter kan helpen en adviseren. Dat gevoel van iemand echt helpen is ook een reden waarom ik het werk zo leuk vind.

Heb jij binnenkort jouw eerste werkdag bij ons op kantoor?

Bekijk alle vacatures en stages van ons kantoor op onze werkenbij pagina. Solliciteer snel en wie weet heb begin jij binnenkort jouw eerste werkdag bij ons op kantoor. Of solliciteer direct via onderstaande solliciteer knop. Heb je vragen over een van onze vacatures? Bel dan tijdens kantooruren (040) 244 88 55

mr. Jaap van Zwet