Inschrijven bij de KvK: binnen 3 uur geregeld!

Inschrijven bij de KvK: binnen 3 uur geregeld!

Inschrijven bij de KvK: binnen 3 uur geregeld!

Na het oprichten van een Besloten Vennootschap (B.V.), Naamloze Vennootschap (N.V.), Stichting of een andere onderneming of rechtspersoon verzorgen wij voor je de inschrijving van de onderneming of rechtspersoon in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Door middel van onze digitale, rechtstreekse verbinding met het Handelsregister is de inschrijving binnen drie uur verwerkt en beschik je dezelfde dag nog over een inschrijfnummer van de KvK.

Het Handelregister van de Kamer van Koophandel: wat is het?

Het Handelsregister van de Kamer van Koophandel kun je het beste zien als een opslagplaats van gegevens waarin alle ingeschreven Nederlandse ondernemingen en rechtspersonen te vinden zijn. Vanaf het moment dat jouw onderneming of organisatie is ingeschreven in het Handelregister worden de basisgegevens hiervan vrij toegankelijk voor iedereen. Dus wanneer iemand zoekt op de handelsnaam van jouw onderneming of organisatie zien zij bijvoorbeeld de bedrijfsnaam, het KvK-nummer, het vestigingsnummer en de adresgegevens daarvan.

Nadat jouw onderneming of rechtspersoon bij ons is opgericht zorgen wij ervoor dat deze zo snel mogelijk wordt ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Het is in Nederland namelijk wettelijk verplicht om een onderneming of rechtspersoon in het Handelsregister in te schrijven. Door middel van het Handelsregister kan de overheid in de gaten houden hoeveel actieve ondernemers er in Nederland zijn. Ook kun je als ondernemer nuttige informatie uit het Handelsregister halen. Wanneer je zaken wilt gaan doen met een onderneming kun je hier terugvinden of er misschien wel sprake is van faillissement.

De inschrijving bij de KvK: wat doen wij?

Bij het inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel maken wij gebruik van de ondertekende stukken die noodzakelijk zijn voor de oprichting van een onderneming of rechtspersoon. Verder vullen wij de algemene basisgegevens in die beschreven staan in de akte van oprichting of die besproken zijn. Denk hierbij aan een telefoonnummer, e-mail en adresgegevens.

Naast de algemene gegevens geven wij ook de eerste bestuurders door, zoals deze benoemd zijn in de akte van oprichting. Hierbij kan ook een eventuele functie worden doorgegeven en eveneens de bevoegdheid van een bestuurder.

Al deze informatie wordt verstuurd en komt terecht bij de Kamer van Koophandel. Zij kijken vervolgens of dat de doorgegeven informatie overeenkomt met de akte van oprichting. Binnen 3 uur zorgen zij ervoor dat de inschrijving van de onderneming of rechtspersoon verwerkt is. Jouw onderneming of rechtspersoon is nu te vinden in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en dus zijn de basisgegevens hiervan vrij toegankelijk geworden voor iedereen.

Eenmalige kosten voor het inschrijven in het Handelsregister

De verplichte jaarlijkse bijdrage die de Kamer van Koophandel voor ingeschreven ondernemingen en instellingen hanteerde is in 2013 afgeschaft. Vanaf 15 februari 2014 wordt voor de inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel een eenmalige vergoeding van €50,- gevraagd. De inschrijfvergoeding is verschuldigd bij de eerste inschrijving van een onderneming of rechtspersoon in het handelsregister en bij een voortzetting, overname, splitsing of fusie waarbij een nieuwe onderneming of rechtspersoon wordt ingeschreven. Deze vergoeding dekt de administratieve kosten die aan de inschrijving zijn verbonden.

Contact opnemen

Je kunt tijdens kantooruren altijd bellen met één van onze specialisten wanneer je een vraag hebt over de inschrijving bij de KvK. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer (040) 244 88 55. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen. Wij helpen je graag verder en adviseren graag wat voor jouw situatie de beste oplossing is.