Stage lopen bij een notariskantoor

Stage lopen bij een notariskantoor

Stage lopen bij een notariskantoor

Als fiscaal recht student stage lopen bij een notariskantoor? Dat is een keuze die niet vaak gemaakt wordt. Toch wilde ik het graag proberen, dus heb ik gesolliciteerd voor een stage bij Marks Wachters notarissen. Vol goede moed begon ik twee maanden geleden aan mijn stage, niet wetende wat mij precies te wachten stond. 

Afwisselende stage

Deze keuze om stage te gaan lopen bij een notariskantoor is mij ontzettend goed bevallen. Mijn stage is erg afwisselend en ik word overal bij betrokken. Het is geen stage waar ik de hele dag aan het kopiëren of scannen ben. Zo maak ik onder andere dossiers aan en maak ik de dossiers uiteindelijk klaar voor het passeren. Op dit moment ben ik veel bezig met schenkingen. In het begin was het nog een beetje wennen. Vooral omdat ik nog nooit met het programma ‘NEXTassyst’ had gewerkt. Ook kreeg ik met dingen te maken die ik op mijn opleiding niet had geleerd. Na een tijdje ging dit steeds beter en werden mijn werkzaamheden afwisselender. Ik zit op de afdeling personen- en familierecht, maar daarnaast krijg ik soms ook opdrachten voor andere rechtsgebieden. Soms komen er wat fiscale werkzaamheden terug, zoals een aangifte erfbelasting. Daarnaast leer ik ontzettend veel juridische zaken. Dit vind ik erg interessant en is een mooie aanvulling op mijn opleiding.

Naast de werkzaamheden krijg ik de ruimte om tijd te besteden aan het schrijven van mijn scriptie. Deze scriptie schrijf ik over overdrachtsbelasting en omzetbelasting. Aan het begin van mijn stage heb ik met mijn stagebegeleider overlegd over het onderwerp en de casus. Dit vond ik erg prettig.

Modern notariskantoor

Inmiddels ben ik alweer over de helft van mijn stage. De tijd vliegt echt voorbij! De afgelopen periode heb ik ontzettend veel geleerd. De medewerkers zijn heel aardig en ik voel me hier welkom. Het is totaal geen saai en stoffig kantoor, maar juist heel modern! Als mijn stage er over een tijdje op zit, hoop ik mijn scriptie met een voldoende af te kunnen ronden en eind januari afgestudeerd te zijn. Ik kijk dan terug op een leuke en leerzame stage bij Marks Wachters notarissen!


Ben jij onze volgende stagiair(e)?

Bij Marks Wachters notarissen zijn we altijd op zoek naar (afstudeer)stagiaires die ons team kunnen komen versterken! Ben jij op zoek naar een uitdagende stage bij een modern notariskantoor, waar je veel kan leren en deel uitmaakt van een jong en gezellig team? Neem dan snel een kijkje op onze website Werken bij Marks Wachters en laat ons weten waarom jij onze nieuwe stagiair(e) zou moeten worden! Naast afwisselende werkzaamheden bieden wij onze stagiaires de mogelijkheid om aan hun stageverslag of scriptie te werken. Daarnaast hebben wij een gezellige vrijdagmiddagborrel en kun je een poging wagen om het FIFA-record te verbreken.