Goede voornemens voor 2020

Goede voornemens voor 2020

Goede voornemens voor 2020

Het nieuwe jaar is begonnen en wij pakken met z’n allen de draad weer op. Velen van ons hebben hun nieuwjaarswensen uitgesproken en proberen nu plechtig vast te houden aan de goede voornemens. Omdat jij jouw goede voornemens misschien nog niet hebt gemaakt, hebben wij een aantal goede voornemens voor je opgeschreven om je op weg te helpen.

Testament laten opstellen of aanpassen

Het is misschien niet iets waar je meteen aan denkt bij het maken van goede voornemens. Maar waarom zou je hem niet op jouw lijstje zetten? Als je nu nog geen testament hebt, is het goed om toch eens stil te staan bij wat jij eigenlijk achterlaat en hoe. Breng jouw situatie eens duidelijk in kaart en denk na over jouw persoonlijke wensen. Als je dat gedaan hebt, is het tijd om een vrijblijvende afspraak te maken met de notaris. Onder het genot van een kop koffie neemt hij samen met jou de situatie en wensen nog eens door, hij zal je wat vragen stellen en kijken wat de beste keuzes zijn in jouw persoonlijke situatie. Heb je al ooit een testament laten maken? Neem deze dan mee, dan kan de notaris deze met jou doornemen. Samen kunnen jullie kijken naar eventuele veranderingen die gemaakt moeten worden in het testament, zodat deze weer aansluit op jouw wensen en situatie.

Goed doen voor een ander

Veel mensen willen graag goed doen voor een ander. Dit kan dan ook in vele vormen. Maar denk er eens goed over na: zou jij aan iemand willen schenken? Het kan iets kleins of groters zijn, in de vorm van geld of juist op papier. Misschien heb je wel obligaties of aandelen die je wilt schenken. Voordat je dit gaat schenken, is het goed om dit te bespreken met de notaris of een kandidaat- notaris.  Zij kunnen je namelijk adviseren over hoe dat jij het voordeligste kunt schenken. Eventueel zou je, in het kader van estate planning, een schenkingsplan kunnen opstellen voor de langere termijn. Zo zorg je ervoor dat jij jouw goede voornemen doorzet, en dit jaar een ander helpt.

Goede voornemens voor jouw onderneming

Natuurlijk is het als ondernemer ook goed om jouw bedrijf mee te nemen in de goede voornemens. En dan kun je denken aan meer duurzaamheid binnen jouw bedrijf of juist meer focus op het klantencontact. Maar dat is niet waar wij het over hebben. Neem eens de tijd om jouw bedrijf kritisch te bekijken. Wat kan er beter? Zijn er recent zaken veranderd? Is het tijd om de rechtsvorm van jouw bedrijf te veranderen? Gaan jouw kinderen dit jaar meewerken in de zaak? Ga je dit jaar samenwerken met een nieuwe partner? Deze zaken kunnen veel veranderingen met zich meebrengen, of misschien zijn er al veel zaken veranderd. Plan daarom eens een consultancy gesprek in met een van onze specialisten. Zij helpen je op weg en kunnen je adviseren over de zaken binnen jouw onderneming. Zodat de zaken goed geregeld zijn en de onderneming dit jaar weer goed en gezond doorkomt!

Al met al zijn er genoeg goede voornemens, nu is het tijd om ze ook waar te maken! Voorkom dat jij ze in februari al niet meer nakomt en plan nu alvast een afspraak. 

Je goede voornemens snel opstarten? Plan direct een afspraak

Heb je na het lezen van dit artikel besloten om jouw goede voornemens meteen op te starten? Of heeft het jou geïnspireerd een goede voornemen te voltooien? Plan dan direct een afspraak in door ons te bellen via 040 244 88 55 of neem contact met ons op via de oranje contact button hieronder.