Statutenwijziging

Statutenwijziging

Statutenwijziging

Bij de oprichting van sommige rechtspersonen worden in de akte van oprichting de eerste statuten vastgelegd. In deze statuten zijn belangrijke zaken beschreven, zoals bijvoorbeeld de naam en het doel van de rechtspersoon, het aandelenkapitaal (bij een BV) en de wijze van benoeming van bestuurders.


Het kan zijn dat men deze eerste statuten op een later moment wil wijzigen. Voordat statuten gewijzigd kunnen worden, moet eerst een besluit tot statutenwijziging worden genomen. Dit besluit kan alleen door het bevoegde orgaan genomen worden. Bij de Besloten Vennootschap (BV) is dit bijvoorbeeld de algemene vergadering van aandeelhouders, bij een vereniging de algemene ledenvergadering en bij een stichting het bestuur van de stichting. Voor het wijzigen van statuten van een rechtspersoon moet altijd een notariële akte opgesteld worden.

Onze specialisten adviseren je graag over je specifieke situatie. Zij hebben veel ervaring met het opstellen en wijzigen van statuten. Ook wanneer je twijfelt of de statuten van je BV, vereniging of stichting gewijzigd moeten worden kun je contact opnemen met één van onze specialisten. Zij kunnen je precies vertellen of en hoe de statuten gewijzigd moeten worden.

Statuten wijzigen met een volmacht

Het is mogelijk om de akte van statutenwijziging door slechts één persoon te laten ondertekenen in plaats van door het hele bestuur of alle vertegenwoordigers. De akte van statutenwijziging kan worden ondertekend door een bestuurslid van de rechtspersoon of door een van onze werknemers. De ondertekening gebeurt dan via een volmacht. De persoon die de akte komt ondertekenen is dan door het bevoegde orgaan aangewezen als gevolmachtigde om de akte van statutenwijziging te ondertekenen.

Offerte aanvragen
9.1
1070 reviews

Informatie aanvragen

Wil je meer informatie over statutenwijzigen of heb je een andere vraag met betrekking tot onze diensten? Vul dan hieronder jouw gegevens in en één van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op.

mr. Daniek Zwarthoed

Beoordelingen

1070 unieke reviews, geschreven door onze klanten!
9.1
Klanttevredenheid wordt onafhankelijk en objectief gemeten door The Feedback Company
Salomon Tijssen
Geplaatst op 19 september 2022
Ervaring

PRETTIGE ONTSPANNEN SFEER

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Familie Relatie

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Coolen Boerakker
Geplaatst op 6 september 2022
Ervaring

Zeer positief

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Familie Relatie

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Jules Tahapary
Geplaatst op 6 september 2022
Ervaring

Correcte afhandeling neemt zaken goed door

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Ondernemers Bedrijfsoverdracht

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja