Ratio

Ratio

Tim Wilschut en Tiemen Schuijbroek, beide co-founder van Ratio Computer Aided Systems Engineering, gevestigd in het Klokgebouw 150 te Eindhoven, vertellen ons tijdens een kort interview meer over hun organisatie. Ratio heeft software ontwikkeld om honderden verschillende ontwerpen van complexe systemen, zoals vliegtuigen, MRI-scanners of bruggen, goed op elkaar af te stemmen. Ook vertellen Tim en Tiemen over het ontstaan van de samenwerking met Marks Wachters notarissen

Wat is de USP van Ratio?

“Ons unieke selling point is een specificatietaal waarmee de eisen aan een systeem gestructureerd kunnen worden opgesteld. De taal is computer-leesbaar omdat de syntax grammatica en zinsbouw van deze taal is vastgelegd. Dit biedt de kans om specificaties automatisch te controleren op fouten en te verwerken tot een compleet model van een systeem. Daarmee brengen we model based design naar het vroegste stadium van een ontwikkelproces.”

 

Wat zijn de toekomstplannen van Ratio?

“Samen met Rijkswaterstaat en de Technische Universiteit Eindhoven streven we ernaar om onze taal en software tools op te werken tot dé standaard voor het schrijven van systeemspecificaties. Op de lange termijn is het ons doel om ons dashboard en analyseomgeving in de vorm van een Software as a Service (SaaS) model, en cursussen ten behoeve van de taal en tools, aan te bieden.”

 

Wat was het moment dat jullie gingen zoeken naar een notaris?

“Kort nadat we een bijzonder welkom startbudget hadden gevonden in de vorm van een geldprijs van de TU/e Contest (start-up wedstrijd) brak voor ons het ideale moment aan om onze oprichting serieus aan te pakken. De eerste klant wachtte immers al!” 

Waarom hebben jullie gekozen voor Marks Wachters notarissen?

“Voor ons gaven de goede referenties en prettige indruk na de eerste gesprekken de doorslag. De ligging pal naast de TU/e was daarbij een prettige bijkomstigheid.” 

Wat maakt volgens jullie Marks Wachters notarissen uniek?

“De raadgevende aanpak waarbij Jaap er niet voor schuwt om zijn mening te geven. Dat helpt om niet alleen de juiste, maar ook een onderbouwde keuze te maken.” 


"Marks Wachters in 3 woorden: persoonlijk, ondernemed, raadgevend."


Hoe zou je de dienstverlening van Marks Wachters notarissen omschrijven in 3 woorden?

“Persoonlijk, ondernemend, raadgevend.”

Hoe hebben jullie de communicatie met jullie contactpersoon bij Marks Wachters notarissen ervaren?

“Wij hebben de communicatie als bijzonder prettig en open ervaren."

Werd er goed meegedacht met jullie situatie?

“Dit is bovenal waar we over te spreken zijn. Voor ons als tweetal ‘techneuten’ was het belangrijk dat iemand ons kon uitleggen wat de opties en gevolgen zijn. Wij hechten er waarde aan dat we iets goed doen met een reden, waarbij de raad en voorbeelden van Jaap meer dan welkom waren!”

Contact opnemen

Geïnspireerd door het verhaal van Ratio of heb je advies nodig voor jouw start-up? Je kunt tijdens kantooruren altijd bellen met één van onze specialisten voor advies voor jouw organisatie. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer (040) 244 88 55. Natuurlijk kan je ook altijd contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen.

mr. Daniek Zwarthoed

Beoordelingen

1112 unieke reviews, geschreven door onze klanten!
9.1
Klanttevredenheid wordt onafhankelijk en objectief gemeten door The Feedback Company
Paul van Beurden
Geplaatst op 20 maart 2023
Ervaring

Prima.

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Schenken Erven

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Aelwema BV
Geplaatst op 10 maart 2023
Ervaring

Goede ervaring er is gedaan wat er moest worden gedaan.

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Ondernemers De onderneming

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Erik van Engelen
Geplaatst op 9 maart 2023
Ervaring

Fijn vriendelijk ontvangst Keurig netjes verzorgt

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Huis Hypotheek

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja