Wat is schenken op papier?

Wat is schenken op papier?

Bij een schenking op papier leg je op papier vast dat je iemand over een bepaalde tijd een bedrag geeft. Dit kan zijn wanneer je het bedrag nu nog niet kan missen of omdat het bedrag ‘vastzit’ in je woning. Veel ouders doen dit om vermogen over te dragen op hun kinderen. Het bedrag dat de ouders op papier schenken telt namelijk niet mee met de erfenis van de kinderen. Hierdoor betalen de kinderen minder erfbelasting.

De schenkers moeten wel zorgen dat zij over het geschonken bedrag ieder jaar minstens 6% rente betalen aan de ontvanger. Deze rente moet betaald worden omdat de Belastingdienst de schenking op papier ziet als schuld. De ontvanger heeft jouw schenking als het ware direct weer aan je terug geleend.

Ook moet je de schenking op papier door een notaris vast laten leggen in een zogenaamde schenkingsakte. Dit moet bij iedere volgende schenking opnieuw.

Heb je vragen of advies nodig?

Je kunt tijdens kantooruren altijd bellen met één van onze specialisten wanneer je een vraag heeft over schenken. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer (040) 244 88 55. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen. Wij helpen je graag verder en adviseren graag wat voor jouw situatie de beste oplossing is.

mr. Robert Mirck

Beoordelingen

1037 unieke reviews, geschreven door onze klanten!
9.1
Klanttevredenheid wordt onafhankelijk en objectief gemeten door The Feedback Company
Roel
Geplaatst op 9 mei 2022
Ervaring

Ben zeer tevreden over de dienstverlening van Marks Wachters notarissen.

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Ondernemers Vastgoed

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Raymond Carri re
Geplaatst op 5 mei 2022
Ervaring

Vriendelijke ontvangst

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Huis Hypotheek

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Joyce
Geplaatst op 2 mei 2022
Ervaring

Voor de aankoop van ons nieuwe huis bij dit kantoor terechtgekomen. Snelle en duidelijke communicatie. We hadden nog wijzigingen op het laatste moment in een document dat was geen enkel probleem. Zeer flexibel en denken goed mee. Adviseren ook waar nodig in hoe documenten op te stellen. Wij zijn zeer tevreden en komen zeker terug wanneer we weer een notaris nodig hebben

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Huis Hypotheek

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja