Wat is bedrijfsopvolging?

Wat is bedrijfsopvolging

Bedrijfsopvolging zorgt voor continuïteit van het bedrijf, maar wie neemt het bedrijf over? Dit is een belangrijke vraag bij bedrijfsopvolging. Er zijn meerdere partijen waar je te maken mee kunt krijgen. Hierbij moet je denken aan particulieren, werknemers, aandeelhouders, concurrenten, investeerders en familieleden. Bij het overdragen van een bedrijf komt meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit.

Binnen ondernemersgezinnen heerst vaak het idee om het bedrijf over te dragen aan de nieuwe generatie. Op tijd beginnen met de voorbereiding van deze bedrijfsopvolging zorgt voor een voorspoedige continuering.

Voor de bedrijfsopvolging van het familiebedrijf moeten belangrijk keuzes gemaakt worden. Het blijkt dat twee van de drie familiebedrijven, er niet in slaagt de bedrijfsoverdracht succesvol af te ronden. Een bedrijfsopvolging is iets wat je vaak maar één keer in jouw leven mee zult maken. Bij de bedrijfsopvolging komen rationele, als emotionele gedachten en keuzes kijken. Marks Wachters notarissen kan je helpen om de bedrijfsoverdracht in goede banen te leiden. Wij bieden advies, een luisterend oor en kijken samen met je naar de mogelijke keuzes. Vanaf de eerste tot de laatste dag bieden wij ondersteuning zodat je je kunt concentreren op de zaken die er toe doen. Als je wil dat de bedrijfsopvolging succesvol verloopt, is het belangrijk dit op tijd te bespreken met alle belanghebbenden.

Waarom gaat een bedrijfsopvolging vaak mis?

Een bedrijfsopvolging is lang niet zo eenvoudig als je misschien denkt. Uit onderzoek van de Europese Commissie komt naar voren dat van alle faillissementen van Europese bedrijven ten minste 10 procent daarvan wordt veroorzaakt door een slechte of totaal afwezige planning van de bedrijfsopvolging. De bedrijfsopvolging is voor veel bedrijven de meest kritische fase voor de continuïteit van het bedrijf.

Waar je nog meer allemaal op met letten en rekening mee moet houden? 

Overdracht vastgoed/onroerend goed onderneming

Het is onder omstandigheden mogelijk om een vastgoed/onroerend goed onderneming onder de vrijstelling van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit over te dragen.

Waarom Marks Wachters notarissen?

  • Wij hebben veel ervaring met bedrijfsopvolgingen;
  • Ervaringen in zowel overname binnen de familiesfeer als overname door een werknemer;
  • Volledig bekend met de bedrijfsopvolgingsfaciliteit;
  • Persoonlijk contact is voor ons erg belangrijk.

Heb je vragen of advies nodig?

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op! Stuur een bericht of bel ons tijdens kantooruren op telefoonnummer (040) 244 88 55. Onze specialisten staan voor jou klaar!

mr. Han Kersten

Beoordelingen

1037 unieke reviews, geschreven door onze klanten!
9.1
Klanttevredenheid wordt onafhankelijk en objectief gemeten door The Feedback Company
Roel
Geplaatst op 9 mei 2022
Ervaring

Ben zeer tevreden over de dienstverlening van Marks Wachters notarissen.

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Ondernemers Vastgoed

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Raymond Carri re
Geplaatst op 5 mei 2022
Ervaring

Vriendelijke ontvangst

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Huis Hypotheek

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Joyce
Geplaatst op 2 mei 2022
Ervaring

Voor de aankoop van ons nieuwe huis bij dit kantoor terechtgekomen. Snelle en duidelijke communicatie. We hadden nog wijzigingen op het laatste moment in een document dat was geen enkel probleem. Zeer flexibel en denken goed mee. Adviseren ook waar nodig in hoe documenten op te stellen. Wij zijn zeer tevreden en komen zeker terug wanneer we weer een notaris nodig hebben

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Huis Hypotheek

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja