Kan ik de notaris benoemen tot executeur?

Kan ik de notaris benoemen tot executeur?

Kan ik de notaris benoemen tot executeur? Hoe werkt dat? Wat moet ik hiervoor regelen? Misschien zijn deze vragen wel eens bij je opgekomen tijdens het kiezen van een executeur.

De notaris als executeur

Het is zeker mogelijk om de notaris te benoemen tot executeur. Je kunt dit namelijk doen in jouw testament. In het testament leg je vast wie de door jou gekozen executeur is en in welke rol hij of zij mag optreden. Wanneer jij in jouw nabije omgeving geen geschikte executeur hebt. Kun je ervoor kiezen om de notaris als executeur te benoemen.

Bespreek deze wens met de betreffende notaris, want niet iedere notaris wenst als executeur benoemd te worden in een testament.

Marks Wachters notarissen als executeur

Je kunt in jouw testament op laten nemen dat wij van Marks Wachters notarissen jouw nalatenschap zullen afwikkelen. Je benoemt dan een van de werknemers, meestal de notaris, tot executeur van jouw nalatenschap. Wij zorgen dan dat de nalatenschap naar jouw testament wordt afgewikkeld. Hiermee ben je zeker van het feit dat al jouw wensen in acht worden genomen. Ook ontzorg je op deze manier jouw nabestaande en erfgenamen. 

Wil jij Marks Wachters notarissen benoemen tot executeur in jouw testament? Neem dan eerst contact op met ons kantoor of plan een bespreking in. Dan zullen wij samen met jou kijken naar de mogelijkheden.

Heb je vragen of advies nodig?

Je kunt tijdens kantooruren altijd bellen met één van onze specialisten wanneer je een vraag hebt over boedelafwikkeling. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer (040) 244 88 55. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen. Wij helpen je graag verder en adviseren graag wat voor jouw situatie de beste oplossing is.

mr. Raymond van de Wouw

Beoordelingen

1040 unieke reviews, geschreven door onze klanten!
9.1
Klanttevredenheid wordt onafhankelijk en objectief gemeten door The Feedback Company
D. Smits van Oyen
Geplaatst op 23 mei 2022
Ervaring

Uitstekend

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Ondernemers De onderneming

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Privé
Geplaatst op 23 mei 2022
Ervaring

Zeer goed

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Schenken Erven

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Van Laarbeek Cornelis
Geplaatst op 22 mei 2022
Ervaring

Goed

Afgenomen dienst

Marks Wachters Notarissen Particulier Huis Hypotheek

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja