Hoe kan ik schenken?

Hoe kan ik schenken?

Naast geld kan men meer zaken schenken. Voorbeelden zijn: een auto, een huis, het verkopen van een woning onder de marktwaarde, een renteloze lening en lijfrente betalen.

In Nederland zijn verschillende regels van kracht met betrekking tot schenken. Vanaf een bepaald bedrag moet er namelijk belasting betaald worden over een schenking. Per jaar mogen ouders aan ieder kind belastingvrij schenken. Indien je niet meer schenkt dan dit vrijgesteld bedrag dan hoeft geen aangifte te worden gedaan bij de Belastingdienst.

Is jouw kind tussen de 18 en 40 jaar? Dan mag je jouw kind éénmalig belastingvrij een hoger bedrag schenken. Wanneer het door jou geschonken bedrag gebruikt wordt voor een dure studie of opleiding is de vrijstelling hoger. Voor de aankoop of verbouwing van een eigen woning, de aflossing van een eigenwoningschuld of restschuld dan is de vrijstelling ook verhoogd.

Indien je deze bedragen schenkt, moet er aangifte gedaan worden bij de Belastingdienst, waarbij een beroep wordt gedaan op deze vrijstelling.

Wil je weten wat het vrijgesteld bedrag voor dit jaar is of wil je meer informatie over het schenken? Klik dan op de meer informatie knop hieronder.

Heb je vragen of advies nodig?

Je kunt tijdens kantooruren altijd bellen met één van onze specialisten wanneer je een vraag heeft over schenken. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer (040) 244 88 55. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen. Wij helpen je graag verder en adviseren graag wat voor jouw situatie de beste oplossing is.

mr. Anne van Uden - van Dijk

Beoordelingen

1040 unieke reviews, geschreven door onze klanten!
9.1
Klanttevredenheid wordt onafhankelijk en objectief gemeten door The Feedback Company
Hans van Reenen
Geplaatst op 13 juli 2020
Ervaring

Vertrouwenwekkend

Afgenomen dienst

Particulier Schenken Erven

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Jan Aarts
Geplaatst op 9 juli 2020
Ervaring

goed

Afgenomen dienst

Particulier Schenken Erven

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja

Schellekens
Geplaatst op 29 juni 2020
Ervaring

Uitstekende service en klantvriendelijk. Gedegen kennis.

Afgenomen dienst

Particulier Schenken Erven

Beveel je Marks Wachters Notarissen aan?

Ja