Wat is jouw testamentmoment?

Wat is jouw testamentmoment?

Wat is jouw testamentmoment?

De KNB (Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie) begint samen met het notariaat in september een publiekscampagne om mensen na te laten denken over hun testament. Het eerste kleinkind, het ontmoeten van een nieuwe liefde of het stuklopen van een relatie. Op zulke momenten wordt meestal niet gedacht aan het testament, terwijl dat wel zou moeten! Dergelijke gebeurtenissen zorgen vaak voor een grote verandering in iemands leven.

Testamentmoment

Dat is de naam van de KNB publiekscampagne. Wij geven bij Marks Wachters notarissen ook aandacht aan deze campagne, want als notariskantoor merken wij vaak in de praktijk dat mensen te lang niet naar hun testament hebben gekeken. Er staan nog oude situaties in beschreven of er wordt nog verwezen naar oude wetgeving, die niet meer van toepassing is. Dit kan op het moment van overlijden voor vervelende verrassingen zorgen bij jouw nabestaande. Het is daarom dat wij deze campagne van de KNB steunen.

Passen jij en jouw testament nog bij elkaar?

Stel dat je jaren geleden een testament hebt laten maken. Dan kan het zinvol zijn om na te denken over een wijziging van jouw testament. Bijvoorbeeld na een scheiding of omdat jouw partner is overleden. Het kan zijn dat jouw testament nog verwijst naar de oude wet of oude fiscale regels.

Neem de tijd

Afhankelijk van jouw situatie bevat de checklist tussen de 15 en 40 vragen. Sommige vragen kun je snel beantwoorden, over andere wil je misschien wat langer nadenken. Neem hier ook de tijd voor. Het gaat om wat jij belangrijk vindt. Weet je niet op elke vraag een antwoord? Geen probleem. Je kunt altijd bij ons terecht voor meer uitleg of advies over de mogelijkheden in jouw persoonlijke situatie.

Doe de check

De vragen in de checklist geven je inzicht in de mogelijkheden van jouw (nieuwe) testament. De antwoorden zijn afhankelijk van jouw levenssituatie, wensen en behoeften. Een testament is een persoonlijk document.

Aan het einde van de checklist ontvang je een overzicht met de belangrijkste aandachtspunten op basis van jouw antwoorden. Deze informatie kun je als voorbereiding gebruiken op jouw gesprek met onze notaris. Je kunt deze antwoorden online lezen of printen, om ze mee te nemen naar een vrijblijvend adviesgesprek.

Persoonlijk advies nodig?

Wil je naar aanleiding van de checklist meer weten over jouw situatie? Of wil je advies over jouw huidige testament? Maak dan een afspraak bij ons op kantoor voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek, zodat wij jou een passend advies op maat kunnen geven.

Maak gemakkelijk een vrijblijvende afspraak bij ons op kantoor, door te bellen naar (040-244 88 55) of via onderstaande contact button.