Verplicht energielabel

Verplicht energielabel

Verplicht energielabel nodig

Sinds 2008 is het verplicht om bij verkoop, nieuwe verhuur en oplevering van een woning een energielabel te overhandigen. Verkoper en koper spraken vaak onderling af dat het energielabel geen rol speelde in de verkoop van het huis. Het aanvragen van een energieprestatiecertificaat kostte geld en er volgde geen boete als je het niet deed.

Nieuwe verplichting

Vanaf 1 januari 2015 gaat de Inspectie Leefomgeving en Transport de regel dat het verplicht energielabel aanwezig moet zijn handhaven. Via het Kadaster gaat men controleren of een verlicht energielabel aanwezig is. Is dit niet het geval dan krijgt de eigenaar nog een kans om een definitief energielabel aan te vragen. Is het daarna nog niet geregeld dan kan een boete worden opgelegd.

Iedere huiseigenaar krijgt begin 2015 een voorlopig energielabel. Dit label is niet voldoende om de woning te verkopen. Daarvoor dient het voorlopige energielabel online te worden omgezet in een definitief energielabel. De verwachting is dat het definitief energielabel goedkoper zal zijn dan het huidige energieprestatiecertificaat.

Heb je vragen over het verplichte energielabel?

Je kunt tijdens kantooruren altijd bellen met één van onze specialisten wanneer je een vraag hebt. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer (040) 244 88 55. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen. Wij helpen je graag verder en adviseren graag wat voor jouw situatie de beste oplossing is.