Tolken bij de notaris

Tolken bij de notaris

Tolken bij de notaris!

Misschien ken je wel iemand afkomstig uit het buitenland, opgegroeid binnen een andere cultuur, maar wonend en werkend in Nederland. Deze personen noemen wij ook wel 'expats', wat de afkorting is van het woord 'expatriate'. Onder andere Brainport, ASML en de Technische Universiteit Eindhoven (TU) zorgen voor een groot aantal expats in de regio Eindhoven. Wanneer deze expats op zoek zijn naar een notaris lopen zij vaak tegen een taal- barrière/probleem aan.

Duidelijke taal

Je hebt behoefte aan duidelijke taal, helemaal wanneer het om notariële zaken gaat. Weet je wat je mee moet nemen naar een bezoek aan de notaris? Waar teken je voor? En wat zijn de gevolgen hiervan?

Als expat ben je de Nederlandse taal vaak niet machtig en is het daarom lastig om notariële zaken te regelen. Naar onze mening is het van wezenlijk belang dat de cliënten die de Nederlandse taal onvoldoende of niet beheersen, worden geïnformeerd in een taal die voor hen wel te begrijpen is. Dit zorgt voor duidelijkheid bij heb over de inhoud van de documenten welke ondertekend moeten worden, en uiteraard welke consequenties dit met zich meebrengt.

Netwerk van tolken en vertalers

Aktes moeten verplicht passeren in de Nederlandse taal. Marks Wachters notarissen heeft zich gespecialiseerd in het verlenen van diensten aan expats en andere niet-Nederlandstalige klanten. Door het opgebouwde netwerk aan tolken en vertalers helpen wij bij het opstellen van akten en andere documenten in andere talen. Bij het passeren van de in het Nederlands opgestelde akten zorgen wij dat er een tolk aanwezig is zodat deze alles voor je kan vertalen. Ook kunnen er besprekingen in andere talen plaatsvinden.

Ondernemen in Nederland

Voor ondernemers die de Nederlandse of Engelse taal niet machtig zijn, maar toch een vennootschap op willen richten, is het noodzakelijk de benodigde documenten te vertalen. Vaak zien wij dat deze ondernemers behoefte hebben aa neen akte in het Engels, Duits, Frans of Pools. Dit om in het land van verblijf zaken te kunnen doen met hun Nederlandse vennootschap. Het is ook mogelijk de akte in meerdere talen te vertalen. Let wel op, de te passeren akte moet ook hier in het Nederlands opgesteld zijn!

Wonen in Nederland

Voor expats is het kopen van een huis in Nederland vaak een grote stap. Er gelden maximale leenbedragen, tussenkomst van een makelaar is vaak aa nte raden en notariële akten als de transport- en hypotheekakte zijn in het Nederlands opgesteld. Ook voor deze mensen is het belangrijk om op de hoogte gesteld te worden van wat zij kunnen verwachten. 

Kortom, ken je iemand met behoefte aan notariële diensten of advies in een andere taal dan het Nederlands? Wij staan altijd voor deze personen klaar.

Wist je dat...

... Wij een Engelstalige website hebben?

Heb je vragen over een tolk bij de notaris?

Je kunt tijdens kantooruren altijd bellen met één van onze specialisten wanneer je een vraag hebt. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer (040) 244 88 55. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen. Wij helpen je graag verder en adviseren graag wat voor jouw situatie de beste oplossing is.