Raymond van de Wouw: de notaris aan jullie voorgesteld!

Raymond van de Wouw: de notaris aan jullie voorgesteld!

Raymond van de Wouw

Mijn naam is Raymond van de Wouw, 50 jaren jong en een rasechte (geboren en getogen) Eindhovenaar. In 1988 ben ik afgestudeerd in Nijmegen, waarna ik sinds 1998 actief ben als notaris in Eindhoven en sinds 2008 wederom bij Marks Wachters notarissen.

Mijn visie

Mijn visie? Ik denk dat je deze het best kunt omschrijven als het notariaat 2.0. De notaris is niet meer dezelfde persoon als die van vijftien jaar terug. In mijn ogen is een notaris een laagdrempelig en benaderbaar persoon en het kantoor een laagdrempelige, benaderbare en klantgerichte onderneming. Als eindverantwoordelijke binnen ons kantoor besteed in hier veel aandacht aan! Wat ik opmerk is de behoefte aan duidelijkheid en persoonlijk contact. Dit komt denk ik door de innovatieve wereld waarin sociaal niet per sé sociaal is. Over vijf jaar verwacht ik dan ook een gezonde mix tussen persoonlijk contact en direct contact via moderne middelen. Wij zitten niet in een ivoren toren, een term die ik regelmatig hoor op straat of tegenkom in de media wanneer het gaat over het klassieke notariskantoor. Net als andere bedrijven zijn wij een onderneming en zijn wij afhankelijk van onze cliënten. Binnen ons kantoor heerst een collegiale en gemoedelijke sfeer, die wij met behulp van marketing naar buiten willen brengen.

'Typisch' de notaris

Heeft u een vooroordeel over de notaris? En denkt u bij de notaris ook aan de man die even zijn handtekening zet? Typisch de notaris denkt u dan, maar de notaris 2.0 is meer dan de man die u nu in gedachte heeft.

Zoals gezegd is ook het notariskantoor een onderneming en hangt ons bestaansrecht af van onze cliënten. Een typische Marks Wachters-notaris is een notaris met ondernemerskwaliteiten, maar die ook interesse in u als persoon heeft. Vanuit het kantoor gaan wij bijvoorbeeld naar ondernemers toe, zodat zij in hun omgeving, op hun eigen niveau, uitleg krijgen over de gang van zaken. Wat ik graag doe is u laten weten waarvoor u nu precies de akte tekent. Mijn achtergrond als docent gaat prima samen met mijn beroep als notaris. Voor mij is het belangrijk dat ik niet de notaris ben die alleen maar de akte ondertekent, maar ook de notaris die er voor u is. Een adviserende en betrokken rol past bij mijn eigenschappen, ik ben een 'mensen-mens'.

Mijn werkdag

Schrik niet, maar tegen 6 uur (ja, in de ochtend) ben ik aanwezig op het kantoor en begin ik met het opstarten van de werkzaamheden. Elke ochtend staat in het teken van voorbereiding voor die dag. Ik werk mijn mail bij en zorg dat mijn bureau opgeruimd is tegen half 9. Vanaf deze tijd gaat bij mij echt de knop om en doe ik wat ik het liefst doe; ik richt mezelf op de cliënten! Van de eerste tot de laatste afspraak ben ik naast het tekenen ook bezig met adviseren en verduidelijken. Waar nodig bied ik een luisterend oor en maak ik tijd voor een persoonlijk gesprek met de cliënt.

Wist je dat?

Ik naast notaris ook voorzitter ben van de Stichting 18 September. Hierbij ben ik, naast dat mijn passie bij de Stichting ligt, maatschappelijk bezig. Ik vind het belangrijk dat de jongere generatie vrijheid leert te waarderen en deze niet als vanzelfsprekend ziet.

Heb je een vraag voor Raymond?

Wanneer je een vraag hebt voor onze notaris Raymond vul dan het contactformulier in. Hij zal je vraag graag beantwoorden!

mr. Raymond van de Wouw