Online Cloud opslag bij de notaris

Persoonlijke documenten, wachtwoorden en diploma's, waar laat je al deze documenten? Is het nog wel noodzakelijk om jouw documenten in een kluis, al dan niet bij de bank, op te slaan? Of leg je deze in een van de vele lades in huis? Maar wat als je deze nodig hebt, kun je ze dan nog vinden?

Nieuwe ontwikkelingen

Zoals je vorige week in de blog van Jaap van Zwet hebt kunnen lezen brengt het internet en het verbinden van apparaten via het internet een groot aantal kansen met zich mee. Deze kansen zorgen ervoor dat bedrijven je in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn. Zo ben je misschien al bekend met het op afstand online werken en heb je wellicht wel eens gehoord van 'online cloud storage'. Heb je zelf al eens gedacht aan 'online cloud storage' en hoe veilig is dit nu eigenlijk?

Online cloud storage

'Online cloud storage' staat voor het opslaan van documenten in de 'cloud'. Maar wat is de 'cloud'? De term 'cloud' is afgeleid van 'cloud computing'. Dit staat voor de online opslag van gegevens, online werken en het gebruik van online platforms.

In het Nederlands is een 'cloud' letterlijk vertaald een wolk. Omdat de gegevens in deze 'cloud' opgeslagen worden heb je deze altijd bij de hand. Deze bestanden wachten namelijk in de 'onzichtbare wolk' tot je ze nodig hebt. Servers, waar dan ook op de wereld, creëren de 'cloud'. Het kan natuurlijk (nog) niet dat de gegevens echt als wolken door de lucht zweven!

Cloud storage en het notariaat

Ook binnen het notariaat wordt ingespeeld op deze ontwikkeling in en rondom de 'cloud'. Marks Wachters notarissen heeft de 'cloud' vertaald naar mijn.markswachters.nl: uw digitale kluis bij de notaris. Hier kun je al jouw waardevolle documenten, maar ook notariële akten veilig in opslaan. Op deze maneir proberen wij je nog beter van dienst te zijn. Ook als je geen gebruik maakt van onze andere aangeboden diensten is het mogelijk om jouw eigen digitale kluis te openen.

(on)veiligheid van de cloud

De (on)veiligheid va de 'cloud' is de laatste jaren veel in het nieuws geweest. Zo was er nog niet zo lang geleden de grote hack van de clouddienst van Apple, iCloud. Hierdoor kwamen tienduizenden foto's van bekende buitenlandse artiesten op straat te liggen. Artiesten die dachten hun privé-foto's veilig te hebben opgeslagen, kwamen bedrogen uit en de wereld kreeg een uniek kijkje in het leven van deze mensen. 

Dit is natuurlijk niet de bedoeling van online opslag en daarom roept dit de vraag op: is het wel veilig om vetrouwelijke documenten, foto's etc. op te slaan in een digitale kluis? Niet iedere online opslagdienst is even veilig. zoals blijkt uit het voorbeeld van iCloud. Bij Marks Wachters notarissen vinden wij de veiligheid van uw documenten erg belangrijk en daardoor is veel aandacht besteed aan de beveiliging van jouw digitale kluis. Zo log je in met een eigen wachtwoord en ontvang je een verificatiecode per SMS welke nodig is om in te kunnen loggen. Door deze tweetraps-verificatie heeft iemand, mocht hij jouw wachtwoord hebben bemachtigd, nog geen toegang tot jouw digitale kluis. Daarvoor is ook toegang tot jouw mobiele telefoon nodig. Door deze beveiligingsmaatregelen kunt je veilig en vertrouwd jouw documenten opslaan in jouw digitale kluis bij Marks Wachters notarissen.

Voordelen van mijn.markswachters.nl: jouw digitale kluis

  • Documenten in jouw digitale kluis kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week opvragen;
  • Je kunt deze documenten openen vanaf elk met internet verbonden apparaat, overal ter wereld;
  • Je kunt de documenten opslaan per categorie: gemakkelijk en overzichtelijk;
  • Notariële akten kunnen door jouw notaris in de digitale kluis opgeslagen;
  • Jouw digitale kluis is beveiligd door een tweetraps-verificatie!

Wist je dat?

In Nederland al 36 procent van de bevolking gebruik maakt van een online opslagdienst? Waar wacht je nog op?


Vragen

Je kunt tijdens kantooruren altijd bellen met één van onze specialisten wanneer je een vraag hebt over onze online opslag. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer (040) 244 88 55. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen. Wij helpen je graag verder en adviseren graag wat voor jouw situatie de beste oplossing is.

Veilige online opslag