Online Cloud opslag bij de notaris

Persoonlijke documenten, wachtwoorden en diploma's, waar laat u al deze documenten? Is het in 2015 nog wel noodzakelijk om uw documenten in een kluis, al dan niet bij de bank, op te slaan? Of legt u deze in een van de vele lades in huis? Maar wat als u deze nodig heeft, kunt u ze dan nog vinden?

Nieuwe ontwikkelingen

Zoal u vorige week in de blog van Jaap van Zwet heeft kunnen lezen brengt het internet en het verbinden van apparaten via het internet een groot aantal kansen met zich mee. Deze kansen zorgen ervoor dat bedrijven u in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn. Zo bent u misschien al bekend met het op afstand online werken en heeft u wellicht wel eens gehoord van 'online cloud storage'. Heeft u zelf al eens gedacht aan 'online cloud storage' en hoe veilig is dit nu eigenlijk?

Online cloud storage

'Online cloud storage' staat voor het opslaan van documenten in de 'cloud'. Maar wat is de 'cloud'? De term 'cloud' is afgeleid van 'cloud computing'. Dit staat voor de online opslag van gegevens, online werken en het gebruik van online platforms.

In het Nederlands is een 'cloud' letterlijk vertaald een wolk. Omdat de gegevens in deze 'cloud' opgeslagen worden heeft u deze altijd bij de hand. Deze bestanden wachten namelijk in de 'onzichtbare wolk' tot u ze nodig heeft. Servers, waar dan ook op de wereld, creëren de 'cloud'. Het kan natuurlijk (nog) niet dat de gegevens echt als wolken door de lucht zweven!

Cloud storage en het notariaat

Ook binnen het notariaat wordt ingespeeld op deze ontwikkeling in en rondom de 'cloud'. Marks Wachters notarissen heeft de 'cloud' vertaald naar mijn.markswachters.nl: uw digitale kluis bij de notaris. Hier kut u al uw waardevolle documenten, maar ook notariële akten veilig in opslaan. Op deze maneir proberen wij u nog beter van dienst te zijn. Ook als u geen gebruik maakt van onze andere aangeboden diensten is het mogelijk om uw eigen digitale kluis te openen.

(on)veiligheid van de cloud

De (on)veiligheid va de 'cloud' is de laatste jaren veel in het nieuws geweest. Zo was er nog niet zo lang geleden de grote hack van de clouddienst van Apple, iCloud. Hierdoor kwamen tienduizenden foto's van bekende buitenlandse artiesten op straat te liggen. Artiesten die dachten hun privé-foto's veilig te hebben opgeslagen, kwamen bedrogen uit en de wereld kreeg een uniek kijkje in het leven van deze mensen. 

Dit is natuurlijk niet de bedoeling van online opslag en daarom roept dit de vraag op: is het wel veilig om vetrouwelijke documenten, foto's etc. op te slaan in een digitale kluis? Niet iedere online opslagdienst is even veilig. zoals blijkt uit het voorbeeld van iCloud. Bij Marks Wachters notarissen vinden wij de veiligheid van uw documenten erg belangrijk en daardoor is veel aandacht besteed aan de beveiliging van uw digitale kluis. Zo logt u in met een eigen wachtwoord en ontvangt u een verificatie code per SMS welke nodig is om in te kunnen loggen. Door deze tweetraps-verificatie heeft iemand, mocht hij uw wachtwoord hebben bemachtigd, nog geen toegang tot uw digitale kluis. Daarvoor is ook toegang tot uw mobiele telefoon nodig. Door deze beveiligingsmaatregelen kunt u veilig en vertrouwd uw documenten opslaan in uw digitale kluis bij Marks Wachters notarissen.

Voordelen van mijn.markswachters.nl: uw digitale kluis

  • Documenten in uw digitale kluis kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week opvragen;
  • U kunt deze documenten openen vanaf elk met internet verbonden apparaat, overal ter wereld;
  • U kunt de documenten opslaan per categorie: gemakkelijk en overzichtelijk;
  • Notariële akten kunnen door uw notaris in de digitale kluis opgeslagen;
  • Uw digitale kluis is beveiligd door een tweetraps-verificatie!

Wist u dat?

In Nederland al 36 procent van de bevolking gebruik maakt van een online opslagdienst? Waar wacht u dan nog op?


Vragen

U kunt tijdens kantooruren altijd bellen met één van onze specialisten wanneer u een vraag heeft over onze online opslag. U kunt ons bereiken op telefoonnummer (040) 244 88 55. Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen. Wij helpen u graag verder en adviseren graag wat voor uw situatie de beste oplossing is.

Veilige online opslag