Een stijgende behoefte aan ondernemersadvies

Wekelijks zit ik met ondernemers aan tafel en hoor hier veel informatie voorbij komen. Nu we de crisis aan het overwinnen zijn, staan we aan het begin van een periode vol groei en ontwikkeling. Het onderwerp dat ik in deze blog wil benadrukken is een behoefte vanuit de ondernemers; de behoefte aan een "sparring-partner". 'Waar gaan we met ons bedrijf naartoe?', ‘Waar staan we over drie tot vijf jaar?’ en ‘Wat doet de markt en de concurrentie?’. Er gaat veel tijd zitten in de beantwoording van deze vragen. Daarnaast is het belangrijk om de onderneming te kunnen sturen. Een duidelijke visie, strategie, marketing en positionering zijn hierbij van wezenlijk belang! 

Ondernemersadvies is niet iets dat alleen voor een bepaalde branche waardevol kan zijn. Zo merk ik zelf dat er vraag is vanuit verschillende segmenten: 

  • maandag had ik een afspraak met de ondernemers achter een groot, groeiend agrarisch bedrijf;
  • dinsdag met een bedrijf in de bouw/metaal;
  • woensdag met een maatschap van accountants en belastingadviseurs;
  • donderdag met dierenartsen;
  • en tot slot: vrijdag met een groothandelsbedrijf in verlichting.

 

Wat ik hiermee aan wil geven is dat (bijna) iedere ondernemer graag over zijn of haar ideeën wil praten. Er heerst een behoefte om te delen en te sparren, waardoor verbeterpunten aan het licht komen. Mijn tip is dan ook om tijd te nemen voor de ontwikkeling van uw visie, strategie en om jouw plannen uit te werken. Hiermee leg je de basis voor succes! Daarnaast kan de adviseur je helpen een mogelijke misser te voorkomen, en hij of zij geeft je eerlijk advies!

Ook bij Marks Wachters heerst behoefte aan ondernemersadvies

Net zoals de huidige economie, is Marks Wachters notarissen groeiende. Het nemen van initiatieven en het investeren in nieuwe ideeën zien wij als manieren om te groeien. Door te blijven ontwikkelen neemt het aantal relaties toe en krijgen we steeds meer collega's om ons team te versterken. Hierdoor is ook bij ons de behoefte aan ondernemersadvies aanwezig. Ook wij besteden veel aandacht aan onze dienstverlening en bespreken onze vragen maandelijks met onze adviseurs. De focus gaat voornamelijk uit naar de visie van het bedrijf. Voor Marks Wachters notarissen zijn wij continu op zoek naar mogelijkheden om van toegevoegde waarde te zijn. Ook voor ons is het van belang om gewaarschuwd te worden voor misstappen! 

Verwachtingen de komende maanden

Wanneer de hoog gespannen verwachtingen voor 2015 uit komen zal de behoefte aan ondernermersadvies groeien. Om hier profijt van te hebben is het belangrijk om te vernieuwen en te innoveren. Let wel op: deel je plannen en verwachtingen op tijd met anderen! Alleen op deze manier bewandel je de weg naar groei en succes. Bij Marks Wachters notarissen doen wij er alles aan om de stijgende behoefte invulling te geven.

Wil je ook advies voor jouw onderneming?

Je kunt tijdens kantooruren altijd bellen met één van onze specialisten wanneer je een vraag hebt. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer (040) 244 88 55. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen. Wij helpen je graag verder en adviseren graag wat voor jouw situatie de beste oplossing is.