Notaris helpt kaalplukken ouders bestrijden

De beroepsorganisatie van notarissen doet mee aan een proef om uitbuiting van ouderen in een vroeg stadium te signaleren. Voor de proef werken de notarissen samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), meldt het AD vandaag.

Aan de proef wordt ook meegedaan door abnken, woningcorporaties en organisaties voor thuis- en mantelzorg. De test maakt deel uit van het door het kabinet ontwikkelde actieplan 'Ouderen in Veilige Handen'.

Uitbuiting

Uit schattingen van de Stichting Huiselijk Geweld blijkt dat financieel misbruik van ouderen nu ongeveer 30.000 keer per jaar voorkomt. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) gaat de ongeveer 1.500 notarissen trainen om de misstanden te herkennen. Bij vermoedens van uitbuiting moet dat worden gemeld bij een speciaal meldpunt. Andersom zullen bijvoorbeeld wooncorporaties en thuiszorgers hun vermoedens kenbaar maken aan de notaris. Ouderenorganisatie ANBO is blij met de proef. 'Financiële uitbuiting van ouderen door familie en bekenden komt veel meer voor dan we denken', zegt ANBO-directeur Liane den Haan vandaag in het AD


Contact openemen

Je kunt tijdens kantooruren altijd bellen met één van onze specialisten wanneer je een vraag hebt. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer (040) 244 88 55. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen. Wij helpen je graag verder en adviseren graag wat voor jouw situatie de beste oplossing is.


Bestrijden kaalplukken ouderen