Het 'Internet of things'

Het 'Internet of things'

Het 'Internet of things'

Meer en meer staan apparaten via het internet met elkaar in verbinding. Zij communiceren met mensen en met elkaar. Deze communicatie levert een enorme hoeveelheid aan informatie en kansen voor bedrijven en wordt het 'Internet of things' genoemd.

Voorbeelden van zogenoemde 'slimme' apparaten zijn: de thermostaat die op afstand bediend kan worden, de koelkast die automatisch bestellingen doet en de wasmachine die aanslaat op het moment dat de elektriciteit het goedkoopst is. Deze 'slimme' apparaten hoeven niet uitsluitend huishoudelijke apparaten te zijn, maar ook medische sensoren kunnen op het internet zijn aangesloten. Vitale lichaamsfuncties kunnen worden gemonitord en de gegevens die daar uit voortvloeien kunnen via internet worden gedeeld met een medisch specialist. Ook kunnen bedrijfsprocessen geoptimaliseerd worden met behulp van 'slimme' sensorsystemen. Kortom, er zijn legio gebruiksvormen van het 'Internet of things' en hierdoor ook legio kansen voor (startende) ondernemers om hier op in te spelen.

Start-ups

Wij merken dat veel bedrijven die zich met het 'Internet of things' bezighouden start-ups zijn. Deze jonge en beginnende ondernemingen worden gerund door enthousiaste ondernemers die de kansen van het 'Internet of things' herkennen en grijpen.

Bij start-ups is het van levensbelang dat:

  • Een idee wordt uitgewerkt tot een onderneming;
  • Een beginnen bedrijf zo wordt ingericht dat continuïteit gewaarborgd kan worden.

 

Dit wordt bewerkstelligd door de juiste keuzes met betrekking tot de toekomst te maken. Wanneer start-ups bij de notaris komen gaat het vaak om de inrichting van de bedrijfsstructuur en de daarbij horende rechtsvormen van de start-up. Hierin adviseren wij van Marks Wachters de ondernemer en kijken met hen naar een duidelijke en heldere missie, visie en strategie om zo richting te geven aan de weg naar het gewenste te behalen resultaat.

Gebruik maken van kansen

Een bedrijf dat de kansen van het 'Internet of things' aangrijpt is Meuleman Electronics. Meuleman Electronics is een van de start-ups die bij Marks Wachters is opgericht en wordt geadviseerd. Dit bedrijf is in 2009 begonnen en sindsdien voorziet Meuleman Electronics bedrijven van optimale (draadloze) elektronische oplossingen die volledig voldoen aan de behoeften van haar opdrachtgevers. In april 2015 heeft Meuleman haar nieuwe kantoor geopend wegens gebrek aan ruimte.

De focus bij Meuleman Electronics ligt op het ontwerp van draadloze systemen en producten. De visie van dit bedrijf is dat in de toekomst apparaten 'slim' gemaakt worden door deze (draadloos) aan te sluiten op internet.

Zoals de visie al aangeeft stelt Meuleman Electronics zich een verbonden wereld voor. Niet alleen mensen, maar ook fysieke objecten worden verbonden met (elkaar via) het internet. De informatie die al deze objecten verzamelen resulteert in betere bedrijfsbeslissingen, hogere efficiëntie, beveiliging en veiligheid.

Meuleman Electronics en Marks Wachters notarissen: een verbonden wereld

"Marks Wachters notarissen levert naast uitstekende notariële dienstverlening ook juridische ondersteuning op maat. Zij stellen zich net als Meuleman Electronics een verbonden wereld voor. Ze proberen dit te doen door actief verbindingen te leggen tussen ondernemers. Dit doen ze onder andere door het organiseren van netwerkbijeenkomsten voor haar relaties."

Marks Wachters notarissen hoopt dat de verbinding tussen ondernemers en de informatie die ondernemers verzamelen en uitwisselen resulteert in betere bedrijfsbeslisingen, net als bij de koppeling van 'slimme' apparaten.

Tip van de ondernemer

"Beginnend ondernemer en op zoek naar een sparringpartner voor de toekomst? Ga dan eens praten met de specialisten van Marks Wachters notarissen. Naast de notariële- en juridische dienstverlening kijken en denken zij met je mee om zo tot het ideale bedrijfsresultaat te komen."

Ga je een start-up beginnen en heb je advies nodig?

Je kunt tijdens kantooruren altijd bellen met één van onze specialisten wanneer je een vraag hebt over jouw start-up. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer (040) 244 88 55. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen. Wij helpen je graag verder en adviseren graag wat voor jouw situatie de beste oplossing is.