Een marketingstage bij dé notaris van Eindhoven!

Een student die zoekt naar een marketingstage en een notariskantoor dat een stageplaats vrij heeft, wat hebben deze twee met elkaar te maken? Het is alweer ruim een half jaar geleden dat ik benaderd ben door Marks Wachters notarissen om bij hun stage te komen lopen, inmiddels zit ik al bijna 5 maanden op het kantoor. Waarom is een stage binnen het notariaat interessant voor een student commerciële economie? In deze blog deel ik mijn ervaring met jullie. 

Het is wel wat anders..

Het is niet het eerste wat in je opkomt wanneer je gaat zoeken naar een stage als student commerciële economie, maar toch is het notariaat een markt die wellicht het best past bij de hedendaagse marketing. Veel collega studenten zullen vast wat goodiebags, entreekaartjes, producten of iets dergelijks verloten via social media kanalen voor hun stagebedrijf of meer bekendheid te genereren. Eenvoudige marketing, schiet je daar iets mee op als student?

In het notariaat hoef ik niet met het idee aan te komen om een gratis testament te gaan verloten met een Like & Share actie via Facebook. Het notariaat gaat om de échte marketing, hoe maak ik mijn USP’s kenbaar aan een potentiële klant? Waarom moet iemand bij Marks Wachters notarissen zijn aktes laten passeren in plaats van elders en hoe overtuig ik hen van onze meerwaarde? 

Dingen leren

Wil je echt dingen leren? Dan is het notariaat vast wel iets voor je. Je leert  om binnen kaders te werken, je kunt niet zomaar alles wat je wil op sociale media/op de website/online ‘gooien’ om vervolgens achterover te gaan liggen en te wachten op de eerste reacties waar je op kunt gaan reageren. Bij Marks Wachters notarissen ben je continu bezig, marketing is hier een continu proces en je wordt als stagiair niet van het kasje naar de muur gestuurd omdat ‘ze even geen ruimte voor je hebben’. Ik heb de afgelopen 4,5 maand enorm veel kunnen leren op het gebied van (online) marketing, met name de toepassing van SEO en alles wat hierbij komt kijken. 

Grijs en ouderwets?!

Je hebt nu natuurlijk hetzelfde vooroordeel als zoveel andere mensen, dat het notariskantoor grijs en ouderwets is. Wil je dan nu direct een kijkje nemen op de ‘onze mensen’ pagina? De grijze haren kun je vast op één hand tellen. Binnen Marks Wachters notarissen werk je in een team dat ook bestaat uit jonge mensen. Jonge mensen die dagelijks hard werken, hun deur nooit sluiten, je overal bij willen helpen en bij wie je je direct op je gemak voelt. Natuurlijk wordt er op vrijdagmiddag ook geborreld, misschien wel net zo ‘goed’ als bij een jong SEO-bedrijf waar je 5 minuten geleden voor gesolliciteerd hebt voordat je per abuis op deze blog terecht kwam.

Mijn tip: Voor een échte stage die zowel leerzaam is, waar je hard werkt, de tijd voorbij vliegt en waar je in een hardwerkend, gezellig, fris en jong team terecht komt? Klik dan direct op de button hieronder en wie weet zien we elkaar snel, succes! 


Marketingstage in Eindhoven?

Op zoek naar een uitdagende (online) marketingstage in het centrum van Eindhoven? Solliciteer dan bij ons! Solliciteren kan door je motivatiebrief en CV te sturen naar heijmans@markswachters.nl.

 

We zullen zo spoedig mogelijk op jouw brief en CV reageren. 

Marketing stage Eindhoven