Beëindigen huwelijksgemeenschap na schuldsaneringsverzoek

Man en vrouw zijn gehuwd in gemeenschap van goederen. De vrouw heeft een verzoek tot toepassing van de schuldsaneringsregeling bij de Rechtbank ingediend, zoals bedoel in artikel 284 Fw.

Volgens de Rechtbank wordt met de wettelijke schuldsanering tegengegaan dat iemand tot in lengte van jaren met zijn schulden achtervolgt kan worden. Dit doel kan alleen bereikt worden als de gemeenschap van goederen wordt beëindigd, bijvoorbeeld door huwelijkse voorwaarden op te maken en (eventueel) het afstand doen van de gemeenschap. In verband hiermee houdt de Rechtbank de zaak aan om aan de vrouw in de gelegenheid te stellen on huwelijkse voorwaarden op te laten maken en om (eventueel) afstand te doen van de gemeenschap. Aldus de Rechtbank Rotterdam in haar uitspraak van 26 juni 2013, nr C/10/421045 / FT EA 13/658.


Contact opnemen

U kunt tijdens kantooruren altijd bellen met één van onze specialisten wanneer u een vraag heeft. U kunt ons bereiken op telefoonnummer (040) 244 88 55. Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen door ons een bericht te sturen. Wij helpen u graag verder en adviseren graag wat voor uw situatie de beste oplossing is.

Beëindigen huwelijksgemeenschap